Presentatie oorlogsstripboek met oosterburen

Print
Presentatie oorlogsstripboek met oosterburen

Afbeelding: De Domijnen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch -

Een stripboek met vijf verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding wordt maandagmiddag gepresenteerd in Sittard. Burgemeester Herbert Corsten van de Duitse grensgemeente Selfkant krijgt het eerste exemplaar. Een van de verhalen behandelt van dat gebied, dat na de oorlog een aantal jaren bij Nederland werd ingelijfd.

Lees ook: Ook de oorlog leent zich voor een stripverhaal

De striptekenaars Toon Hezemans, Marco Jeurissen, Jean Gouders, Gady Mirtenbaum en Berend Vonk behandelen ook thema’ als zwarte grafdelvers in Margraten, de oorlog in Leudal, Joodse onderduikers in Velden en de eerste oorlogsdode van Kerkrade. De bijeenkomst start om 17.00 uur in erfgoedcentrum De Domijnen aan de Kapittelstraat 6 in Sittard. Daar geeft stadsarchivaris Peer Boselie een presentatie, waarna de tekenaars aan het woord komen. De entree is gratis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen