Dierbaar

Dwergkonijn Pistache uit Rekem ging van schuwe bangerd naar pittige tante

Print
Dwergkonijn Pistache uit Rekem ging van schuwe bangerd naar pittige tante

Afbeelding: Mitchell Giebels

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Dwergkonijn Pistache uit Rekem heeft een moeilijke tijd gehad, maar is nu helemaal happy.

Dwergkonijn Pistache uit Rekem ging van schuwe bangerd naar pittige tante
Foto: Mitchell Giebels

Sofie Senden uit Rekem is een echte dierenvriend. In de achtertuin van haar ouders runt ze een opvang voor gewonde, gehandicapte en verwaarloosde dieren: Lamana. Ze ontfermt zich ook over dwergkonijntje Pistache. Zij werd binnengebracht vanuit een dierenwinkel, omdat ze maar drie pootjes had en niet verkoopbaar was.

„Niemand wist haar leeftijd en of Pistache zo is geboren. Ik schatte haar rond de twaalf weken. Ze was in het begin extreem schuw, verstijfde helemaal als je haar aaide of nam snel de benen. Gelukkig heeft een ander konijntje dat we hebben opgevangen, Dash, haar op sleeptouw genomen. Samen wonen ze in een afgezet deel op mijn slaapkamer. Mijn vader heeft de huiskamer tot diervrije zone gebombardeerd. Dat maakt deze dames niets uit. Ze hebben het boven prima naar hun zin en van de zomer mogen ze lekker naar buiten. Ook zijn het echte vriendinnen geworden. Dash heeft van Pistache zelfs een echte knuffelkont gemaakt en ondanks haar drie pootjes weet ze zich prima te redden. Pistache is een lieverd, behalve als het op eten aankomt. Dan wordt ze in­eens een pittige tante en steelt ze zonder pardon de wortel van haar vriendin!”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →