Toch geen Truujverbörre in Blerick

Print
Toch geen Truujverbörre in Blerick

Vanwege de afgelaste optocht trokken carnavalisten afgelopen zondag naar ’t Raodhoes voor een alternatief programma. Daar trad onder anderen Ben Verdellen op. Afbeelding: Lé Giesen

Blerick -

Vastelaovesgezelschap De Wortelepin heeft het traditionele Truujverbörre toch afgelast.

Normaal gesproken wordt in Blerick ter afsluiting van carnaval de pop Worteletruuj in brand gestoken. Omdat de optocht van afgelopen zondag werd afgelast en verplaatst naar aanstaande zondag, besloot De Wortelepin carnaval dinsdagavond niet af te sluiten met het Truujverbörre.

Voorzitter Gé Decker van De Wortelepin laat weten dat de vereniging er toch niet voor kiest dit onderdeel te laten plaatsvinden na de optocht van aanstaande zondag. Hij denkt dat de belangstelling een stuk minder zal zijn dan tijdens carnaval zelf. Decker denkt dat veel mensen na de prijsuitreiking van de optocht al naar huis gaan omdat ze de volgende dag moeten werken.

Volgens Decker hebben slechts een paar oorspronkelijke deelnemers aan de optocht zich afgemeld voor aanstaande zondag. Ook zijn er enkelen die afgelopen zondag niet mee zouden doen, maar zich juist hebben aangemeld voor de inhaaltocht.