Dumoulin arriveert ondanks corona op Tenerife : ‘Eiland gelukkig niet op slot’

Print
Dumoulin arriveert ondanks corona op Tenerife : ‘Eiland gelukkig niet op slot’

Tom Dumoulin bij zijn aankomst op het vliegveld van Tenerife voor een hoogtestage. Afbeelding: Edwin Winkels

Maastricht / Itteren -

Tom Dumoulin is donderdagmiddag op Tenerife gearriveerd om daar tweeënhalve week op hoogtestage te gaan op de Teide-vulkaan. De renner van Jumbo-Visma is volledig hersteld van de darmklachten die zijn voorbereiding hebben onderbroken.

,,Ik heb de laatste weken eindelijk goed kunnen trainen en voel me sterk genoeg om op hoogtestage te gaan,” zei de Maastrichtenaar bij aankomst tegen het AD. Dumoulin had eigenlijk eerder deze maand met een groot deel van de ploeg naar Tenerife moeten gaan, maar parasieten in de darmen gooiden roet in het eten. Ook moest hij zijn debuut bij zijn nieuwe ploeg, in de Ronde van Valencia, schrappen.

Lees ook: Limburgse toprenners starten wielerseizoen met nodige vraagtekens

Nu treft hij op de Teide alleen nog de andere twee klassementsrenners, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic. Die zijn er echter al twee weken en vertrekken maandag weer.

Lees ook: Darmparasiet hield Dumoulin buiten koers

De aanwezigheid van vier met het coronavirus besmette toeristen op Tenerife heeft Dumoulin niet afgeschrikt. ,,Vroeg of laat zal dat virus ook in Nederland komen, en het is al dichtbij Maastricht”, zei hij. ,,Ik was alleen bang dat ik misschien niet meer weg zou kunnen als ze het eiland op slot zouden doen.”

Ronde van Catalonië

Na zijn hoogtestage zal de Limburger vermoedelijk in de Ronde van Catalonië zijn eerste koers van het jaar rijden, zijn eerste ook sinds de Dauphiné Libéré van juni vorig jaar. ,,Maar dat zullen we na deze stage beslissen.”

Lees ook: Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten

Over de gevolgen van de moeilijke seizoenstart voor zijn kansen in de Tour de France maakt Dumoulin zich geen zorgen. ,,De Tour is nog zo ver weg. Nu ben ik vooral blij dat ik hiermee kan beginnen, een hoogtestage is van groot belang.”