Twee doden bij familiedrama: politie vermoedt dat agent zijn vrouw om het leven bracht en vervolgens zelfmoord pleegde

De politie ter plaatse op de Prins Bernhardstraat in Everdingen. © Koen Laureij/AD

Bij een familiedrama in Everdingen (provincie Utrecht) zijn donderdagmiddag twee mensen om het leven gekomen. Het gaat om een 43-jarige man die werkzaam is bij de Landelijke Eenheid van de politie en zijn 40-jarige vrouw. Het lijkt erop dat hij eerst zijn vrouw om het leven heeft gebracht en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd, zo meldt de politie.

Marco Gerling en Indra Jager

De verslagenheid binnen de Landelijke Eenheid van de politie is groot, zo meldt ze op Twitter. „Wij wensen alle nabestaanden veel kracht toe bij het verwerken van dit drama.” Een arrestatieteam van de politie deed rond 13.30 uur een inval in de rijtjeswoning op de Prins Bernhardstraat. Binnen had toen al een schietincident plaatsgevonden, waarbij meerdere schoten werden gelost rond het middaguur.

De woning werd volgens buurtbewoners al voor het middaguur in de gaten gehouden door een zwaarbewapend politieteam. Dat deden de agenten vanuit een achterliggende woning, vertellen getuigen. De woning staat op naam van een 43-jarige man en een 40-jarige vrouw. Volgens buurtbewoners zou de man werkzaam zijn bij de politie en is de vrouw kapster.

Geschoten

Het team ging na zeker twee uur observeren via een steeg en de achtertuin de woning binnen. Daar werd vervolgens meerdere keren geschoten. Waarom is niet duidelijk. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Een woordvoerder van de politie wil nog geen nadere mededelingen doen. ,,We zijn nog volop bezig met het onderzoek”, aldus een woordvoerder.

Buurtbewoners zeggen dat ze hebben gezien dat de man op een brancard is afgevoerd. Volgens hen is een ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gereden. In ieder geval één persoon zou gewond zijn geraakt. Rond 13.50 uur is er ook een traumahelikopter opgeroepen ter assistentie.

Dienst Speciale Interventies

Het huis staat in het dorpse Everdingen, waar iedereen elkaar kent, en kijkt uit op de Petrus en Paulus Kerk. De omgeving van de woning is ruim afgezet door de politie. Voor de deur staat nu een witte tent. Agenten van onder meer de Dienst Speciale Interventies zijn nog altijd volop aanwezig voor onderzoek. Deze dienst wordt onder meer ingezet als arrestatieteam of om een gijzeling te beëindigen.

Tegen vijf uur trokken agenten witte pakken aan om nader onderzoek te doen in de woning. Bezorgde buurtbewoners vragen zich hardop af waar de bewoonster van de woning is. Ook de Rijksrecherche is aanwezig. De woordvoerder van de Rijksrecherche is bekend met de zaak, maar kan er verder niks over zeggen. De woordvoering ligt volgens haar bij de politie.

Familiedrama Dordrecht

Het familiedrama in Everdingen heeft gelijkenissen met een gezinsdrama in Dordrecht. In september 2019 schoot een 35-jarige politieagent in zijn woning in Dordrecht zijn kinderen van 8 en 12 dood, waarna hij de moeder van de kinderen doodde en zelfmoord pleegde.

Lees ook: Prangende vraag blijft na gezinsdrama Dordrecht: Hoe kon Wendell C. zijn wapen ophalen?

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal