Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

Print
Heimlichgreep nodig bij tv-kok Hugo Kennis als hij zich tijdens 5 Uur Live verslikt

Hugo Kennis verlaat de studio van 5 Uur Live. Afbeelding: RTL

Kijkers van 5 Uur Live zagen tv-kok Hugo Kennis donderdagmiddag plots hoestend uit beeld verdwijnen. Tijdens een gesprek van presentatoren Daphne Bunskoek en Caroline Tensen begint de chef flink te kuchen.

Als Bunskoek vraagt of het goed met hem gaat, rent Kennis uit beeld. Achter de schermen wordt er een heimlichgreep bij hem uitgevoerd. Na vijf pogingen lukte dat, vertelde hij in RTL Boulevard.

Het gesprek tussen Roel van Velzen en de presentatoren van 5 Uur Live krijgt donderdagmiddag een opvallende wending als er uit de keuken flink wat gehoest komt. De zanger roept: ,,Gezondheid, Hugo.” Daphne Bunskoek vult aan: ,,Gaat het goed lieverd?” Op dat moment komt Kennis onder het aanrecht vandaan waarop hij de studio rennend verlaat. Bunskoek vervolgt: ,,Hugo verslikt zich enorm in een stukje eten. Hij wordt achter even opgevangen.”

Japanse rijstbal

Hugo verslikte zich tijdens het bereiden van een gekruide Japanse rijstbal. ,,Ik probeerde een stukje norivel van mijn vinger af te blazen. Dat zijn hele droge vellen en als ze nat worden zuigen ze water op. Ik wilde inademen en ik ademde die norivel in. Die schiet in mijn luchtpijp. Ik dacht, we zijn live en ik ga niet moeilijk doen. Ik probeerde het weg te slikken en dat duurde een aantal minuten, dat ik geen lucht meer kreeg. Toen heb ik mezelf tegen het aanrecht aangegooid, om een soort van heimlich te doen. Toen ging het echt mis.”

Achter de schermen was zijn visagiste de reddende engel. ,,Gelukkig was daar mijn visagiste die letterlijk de heimlichmanoeuvre toepaste en na vijf pogingen kwam het los. Toen ben ik out gegaan, want ik had iets te lang geen zuurstof gehad. Na een half uurtje was ik er weer hoor.”

Kennis heeft na de uitzending geen arts meer bezocht. ,,Het gaat weer beter”.