ProRail roept Timmermans op: neem treinen op in klimaatplannen EU

Print
ProRail roept Timmermans op: neem treinen op in klimaatplannen EU

Afbeelding: Rob Engelaar

ProRail vraagt de Europese Unie om te investeren in het Europese spoornetwerk en reizigerstreinen op te nemen in de Green Deal, de plannen van klimaat-eurocommissaris Frans Timmermans. Goederentreinen zijn al opgenomen in de klimaatplannen van de EU.

Als reizigers binnen Europa vaker voor de trein kiezen in plaats van voor het vliegtuig, bespaart dat volgens ProRail 2 tot 8 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar. ,,Inzet op een goed functionerend Europees spoornetwerk kan een substantiële bijdrage leveren aan het klimaatbeleid”, aldus een woordvoerder van ProRail.

Om het Europese spoornetwerk beter en sneller te maken, moeten Europese landen volgens ProRail beter samenwerken en moeten tickets goedkoper worden.

De Green Deal moet ervoor zorgen dat Europa in 2050 geen CO2 meer uitstoot. De plannen variëren van de invoering van belasting op brandstof voor de lucht- en scheepvaart tot het planten van 2 miljard bomen in de EU.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen