Ook inwoners Herzogenrath en Selfkant besmet met coronavirus

Print
Ook inwoners Herzogenrath en Selfkant besmet met coronavirus

Afbeelding: ANP

Van de veertien nieuwe besmettingsgevallen in het Duitse grensgebied die donderdagavond bekend zijn gemaakt komen er negen uit de gemeente Gangelt. Ook bij een vrouw uit Herzogenrath, twee inwoners van de gemeente Selfkant, een vrouw uit Düsseldorf en een inwoner van Heinsberg is het coronavirus vastgesteld.

Voor een groot deel gaat het om bezoekers van de carnavalszitting in Langbroich van half februari, waar ook het besmette echtpaar aanwezig was dat als de eerste twee corona-patiënten van Noordrijn-Westfalen de boeken ingaat. Ook de vrouw uit Herzogenrath woonde de bewuste zitting bij, zo melden Duitse media.

Lees ook: Coronavirus is in Nederland: dit is wat je moet weten

Quarantaine

Zij zit thuis in quarantaine. Dat geldt ook voor haar lotgenoten bij wie donderdagavond het virus werd vastgesteld. Zij hoeven niet in het ziekenhuis te worden opgenomen. In totaal zitten in het Duitse grensgebied meer dan duizend mensen thuis in quarantaine omdat ze mogelijk contact hebben gehad met een van de patiënten.

Crisisoverleg

In Aken vindt momenteel crisisoverleg plaats hoe om te gaan met de eerste besmetting in de stadsregio.

4 vragen: Dit moet je weten over het coronavirus nu het de provinciegrens heeft bereikt. Video: De Limburger

Ook inwoners Herzogenrath en Selfkant besmet met coronavirus
Foto: ANP Graphics

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen