Alpen Oranje lanceert eigen website

Print
Alpen Oranje lanceert eigen website

Het voetbalteam van Bergdorpje Vijlen. Afbeelding: Jos Kitzen

Vijlen / Vaals -

Het Nederlands voetbalteam dat in juni deelneemt aan de Bergdorf-EM 2020 gaat zondag online met een eigen website, www.bergdorpjesvoetbal.nl.

Op deze website staat informatie rond het Alpen Oranje en over het unieke voetbaltoernooi in de Zwitserse Alpen, dat van 11 tot en met 14 juni plaatsvindt.

Het Nederlandse bergdorpje Vijlen (280 m. +NAP) heeft zich eind vorig jaar verzekerd van deelname aan de Bergdorf-EM 2020 in het Zwitserse Gspon (2000 m. +NAP). Deelname aan dit EK Voetbal voor Bergdorpjes is gekoppeld aan de kwalificatie van het Nederlands elftal voor de UEFA EURO 2020. Oranje kwalificeerde zich in november voor dit toernooi na een gelijkspel tegen Noord-Ierland.

Het Alpen Oranje voetbalt, onder leiding van bondscoach Eddy Achterberg, tijdens het toernooi tegen Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Het team uit het Nederlandse Bergdorpje Vijlen speelt de openingswedstrijd van het EK voor Bergdorpjes tegen Duitsland.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →