Ultee laat zich niet in de put praten: ‘spelen beste voetbal van het seizoen’

Print
Ultee laat zich niet in de put praten: ‘spelen beste voetbal van het seizoen’

Sjors Ultee. Afbeelding: Pro Shots/Toin Damen

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Trainer Sjors Ultee voelt er weinig voor om zich aan de vooravond van het duel met VVV de put in te laten praten. Sterker nog, de coach denkt dat Fortuna de laatste weken beter voetbalt dan ooit.

„Er wordt wel heel erg negatief gedaan op het moment. Alsof we er ineens niet meer van kunnen en bij VVV alles geweldig is. Ik zie dat toch anders.” Ultee verwijst daarbij naar de wedstrijden tegen Heracles en Feyenoord. „Daar hebben we heel goed gespeeld, het beste voetbal van het seizoen. Maar ik snap dat je daar aan het eind niets voor koopt, je moet ook punten halen.”

Counter

Tegen VVV kan Ultee beschikken over een nagenoeg volledig fitte selectie. Een ploeg die moeilijk te bespelen is, maar niet onmogelijk te verslaan volgens de trainer. „Natuurlijk weten we dat VVV loert op de counter, maar dat is geen reden om ons spel aan te passen. Wij zijn zelf namelijk een ploeg die wel graag de bal heeft.”

Wie vrijdag wel ontbrak op de Fortuna-training is Patrik Raitanen. De verdediger die deze zomer overkwam van Liverpool is voorlopig terug naar Finland vanwege privéomstandigheden. Wanneer hij terugkeert is nog onduidelijk. „Hij krijgt van ons alle tijd om daar de boel weer op de rit te krijgen”, laat Ultee weten.

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Rota, Ninaj, Dammers, Cox, Smeets, Tekie, Passlack, Diemers, Ciss en Damascan.