VVV-coach De Koning: ‘Veel geleerd bij Fortuna’

Print
VVV-coach De Koning: ‘Veel geleerd bij Fortuna’

VVV-coach Hans de Koning. Afbeelding: Pro Shots -Toin Damen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

VVV kan in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard zaterdagavond (19.45 uur) opnieuw niet beschikken over Peter van Ooijen. De middenvelder is nog altijd geblesseerd. Wie Van Ooijen gaat vervangen is nog niet duidelijk.

,,Deze wedstrijd komt nog net te vroeg voor Peter”, aldus VVV-coach Hans de Koning die wel weer kan beschikken over Lee Cattermole. De Engelsman traint sinds de week weer mee. Daarnaast keert Roel Janssen terug van een schorsing. De Koning: ,,Met de terugkeer van Roel hebben we meer keuzes achterin. Een luxeprobleem en we zijn er nog niet uit hoe we achterin gaan spelen.”De Koning wilde ook nog niet zeggen wie Van Ooijen gaat vervangen. ,,Dat houd ik voor me. Ik wil de tegenstander niet wijzer maken.”

Ongeslagen

VVV verloor eerder dit seizoen met 4-1 van Fortuna Sittard. De Koelclub heeft inmiddels een transformatie ondergaan en is sinds 19 januari al ongeslagen. In de laatste zes wedstrijden werd er drie keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld.

Vorig seizoen won VVV overigens van in die eigen Koel. Toen werd het 3-2. De doelpunten kwamen van de inmiddels vertrokken spelers Peniel Mlapa (twee keer) en Ralf Seuntjens in een levendige wedstrijd.

Passie

De Koning verwacht zaterdagavond opnieuw een intens duel in Venlo. ,,Het wordt een wedstrijd van passie en strijd. Fortuna is een ploeg die in fysiek opzicht zeker mee kan in onze strijd. Daarnaast hebben ze een aantal spelers met extra kwaliteiten”, vindt de VVV-trainer die van 2000 tot en 2004 werkzaam was bij Fortuna Sittard. In zijn eerste jaar als assistent-trainer en vervolgens als eindverantwoordelijke. ,,Ik kwam mee als assistent van Henk Duut. Fortuna speelde destijds in de eredivisie. Na het ontslag van Henk heb ik het overgenomen, maar wisten we ons uiteindelijk niet te handhaven in de eredivisie. Het was een periode van financiële en sportieve malheur in Sittard. Erg zwaar, maar ik heb er ontzettend veel van geleerd.”

Vermoedelijke opstelling: Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Gelmi, Kum; Post, Bruns, Opoku; Wright, Darfalou en Yeboah.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #28. Video: De Limburger