MVV bezwijkt in blessuretijd, eerste thuisnederlaag in vijf maanden

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht / Itteren -

Voor het eerst in vijf maanden heeft MVV een nederlaag in eigen huis moeten slikken. FC Den Bosch velde de Maastrichtenaren in blessuretijd: 2-3.

Nog voordat er ook maar een schot op doel was gevuurd, moest MVV een fikse tegenvaller incasseren. Doelman Nigel Bertrams, de laatste weken in puike vorm, raakte na een kwartier bij een hoekschop geblesseerd en moest vervangen worden door Gilles Deusings. Ook daarna wilde de wedstrijd maar niet ontbranden. MVV bepaalde het ritme, won de meeste duels, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Alleen Mahmutovic was gevaarlijk met een kopbal rakelings over de lat.

Stijlvol

Tien minuten na rust veerden de kleumende toeschouwers dan toch eindelijk op. En het was Anthony van den Hurk, wie anders, die de score opende. Na een voorzet van Balikwisha kopte de MVV-captain de bal stijlvol in de hoek van het doel, zijn zestiende treffer van het seizoen: 1-0. Even later had de man van de assist de wedstrijd al vroeg in het slot kunnen gooien, maar de Standard-huurling faalde oog in oog met de Bossche doelman.

Vijf dolle minuten

MVV leek de wedstrijd in de zak te hebben, maar na vijf dolle minuten halverwege de tweede helft kon het weer alle kanten op. Laukart (1-1), opnieuw Van den Hurk (2-1) en Marques (2-2) maakten er alsnog een klein spektakelstuk van. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in minuut 91 dompelde Marques de Geusselt toch nog in rouw: 2-3.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #28. Video: De Limburger