Roda maakt met vijfklapper einde aan maandenlange reeks zonder zeges

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft voor het eerst in vier maanden tijd weer eens een wedstrijd weten te winnen. Na vijftien competitieduels zonder zege legde de ploeg van interim-coach Maurice Verberne vrijdagavond het één plaats lager geklasseerde FC Dordrecht over de knie: 5-0.

De wedstrijd tussen de nummer 18 en 19 van de eerste divisie dreigde nog even niet door te gaan, nadat de GGD had geadviseerd om alle publieksevenementen in de Duits-Nederlandse grensstreek dit weekeinde af te blazen in verband met het coronavirus. Na overleg tussen alle betrokken partijen werd echter besloten dat het duel gewoon gespeeld kon worden.

In de fout

Roda liet het initiatief in de beginfase aan de bezoekers, maar kroop naarmate de eerste helft vorderde toch wat uit de schulp. De grootste kans was na aan half uur voor Ugbo, die zijn kopbal gekeerd zag worden door Dordrecht-goalie Havekotte. Diezelfde Havekotte ging een minuut later lelijk in de fout toen hij een hoge bal uit zijn handen liet glippen. Alberg profiteerde en bracht Roda op een 1-0 voorsprong. Bij Dordrecht meenden ze dat er een overtreding werd gemaakt op de doelman, maar scheidsrechter Gerrets dacht daar anders over.

Niet veel later sloeg Roda opnieuw toe. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van verdediger Jensen, die hard raak schoot: 2-0.

Woede

Na de rust probeerde Dordrecht nog even aan te zetten, maar al te groot gevaar leverde dat niet op. Ook in de tweede helft richtte de woede van de bezoekers zich op de scheidsrechter. Roda-keeper Novakovic leek een tegenstander ten val te brengen, maar Gerrets wilde niets weten van een strafschop.

In tegenstelling tot Dordrecht toonde Roda zich wel effectief voor de goal. Na 67 minuten was het eerst Ugbo die op aangeven van Croux de 3-0 binnen mocht koppen, een paar minuten later schoot ook Remans van dichtbij raak: 4-0. Tien minuten voor tijd mocht Roda nog eens aanleggen. Croux werd gevloerd in het strafschopgebied, Alberg bepaalde vanaf elf meter de eindstand op 5-0.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #28. Video: De Limburger