‘Seksdeurwaarder’ ontkent strafbare feiten te hebben gepleegd

Print
‘Seksdeurwaarder’ ontkent strafbare feiten te hebben gepleegd

Afbeelding: ANP XTRA

Born / Maastricht / Mechelen / Roermond -

Ex-deurwaarder Hans K. (67) uit Mechelen, die ervan wordt verdacht drie vrouwen te hebben verkracht en zich onder meer op die manier te hebben laten betalen in natura, ontkent strafbare feiten te hebben gepleegd.

Dat zei zijn advocaat Marijn Zuketto vrijdag na afloop van een regiezitting voor de rechtbank in Roermond. De man wordt ook verdacht van het plegen van ontuchtige handelingen en passieve omkoping: hij zou meerdere vrouwelijke schuldenaars in met name de Westelijke Mijnstreek en Maastricht hebben gezegd dat ‘hij iets kon regelen voor hen’. Ook dat wordt hem strafrechtelijk verweten, aldus officier van justitie Marleen Overmeer.

Lange periode

De man zou zich gedurende een lange periode hieraan schuldig hebben gemaakt: van 2002 tot 2016. OP het laatst werkte hij als freelancer voor een kantoor in Sittard, dat hem meteen ontsloeg nadat hijzelf had verteld dat hij over de schreef was gegaan. „Hij ontkent strafbare feiten te hebben gepleegd. Hij erkent dat hij misschíen op sociaal-ethisch vlak iets te ver is gegaan”, aldus Zuketto.

Lees ook: Limburgse seksdeurwaarder is opgepakt

De raadsman had een bezwaarschrift ingediend tegen de dagvaarding, omdat hij ervan overtuigd is dat zijn cliënt niet wordt veroordeeld voor hetgeen hem ten laste is gelegd. Dat verklaarde de rechtbank ongegrond. Tot opluchting van advocate Floor Oehlen, die een aantal slachtoffers bijstaat. „Als de rechtbank dat niet had gedaan, was de zaak hiermee klaar geweest. Nu blijft het balletje gelukkig doorrollen.”

Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen