Meisje (6) in kofferbak auto opgesloten: twee jaar celstraf geëist

Print
Meisje (6) in kofferbak auto opgesloten: twee jaar celstraf geëist

De Maastrichtstraat in Weert, waar het zesjarig meisje is ontvoerd. Afbeelding: Google Streetview

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag twee jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist tegen een 25-jarige man uit Weert wegens de ontvoering van een 6-jarig meisje.

Volgens het OM heeft de man op 6 juni 2018 een willekeurig meisje in Weert van de weg geplukt en in de kofferbak van zijn auto geduwd. Vervolgens zou hij met het opgesloten en angstige kind hebben rondgereden.

Lees ook: Nader psychisch onderzoek bij verdachte van kinderontvoering Weert

De vrijheidsberoving was van korte duur. Enkele straten verderop liet hij haar volgens het OM weer vrij. Het meisje had veel misbaar gemaakt.

Geen pedofiel

Het is niet duidelijk geworden waarom de man dit heeft gedaan. Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat hij geen pedofiele gedachtes zou hebben.

Lees ook: Raadsels ond ontvoering 6-jarig meisje in Weert: verdachte Tim G. zwijgt

De verdachte heeft steeds gezegd dat hij zich niets meer van het voorval kan herinneren. Een psycholoog kwam na onderzoek met de diagnose ‘dissociatieve amnesie’, dat is als iemand belangrijke herinneringen die met hemzelf te maken, niet uit het geheugen kan opdiepen. Het OM was „zeer verbaasd” over deze diagnose, die slechts zelden gesteld wordt.

De rechtbank in Roermond doet op 13 maart uitspraak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen