Belg verliest zoon (9) uit het oog tijdens off-piste skiën: kind zwaargewond

Print
Belg verliest zoon (9) uit het oog tijdens off-piste skiën: kind zwaargewond

De hulpdiensten verspreidden deze beelden van de reddingsoperatie. Afbeelding: Soccorso Alpino

Een 9-jarige Belgische jongen is zwaargewond en onderkoeld naar een ziekenhuis in Turijn gebracht na een ongeval tijdens het off-piste skiën.

Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa en is door de reddingsdienst Soccorso Alpino bevestigd. De jongen was met zijn vader op pad, maar die was hem uit het oog verloren. Toen hij zijn zoon na een uur zoeken niet terugvond, sloeg hij alarm.

De jongen was met zijn vader aan het skiën in het Noord-Italiaanse skigebied Gressoney-Saint-Jean − Weissmatten aan de Monte Rosa, in de buurt van de stad Aosta, schrijft Het Laatste Nieuws. De twee waren donderdag off-piste door een smalle geul aan het skiën, in het Italiaans ‘canalone’ genoemd.

Alarm

Op een bepaald moment moet de jongen gevallen zijn, zonder dat de vader het merkte. Toen de man zich even later omdraaide, was zijn zoon nergens te zien. Daarop ging hij ongeveer een uur lang op zoek. Toen hij de jongen daarna nog niet gevonden had, keerde hij terug naar zijn hotel en sloeg hij alarm bij de hulpdiensten.

Die zetten meteen een grote hulpactie op poten. Ze volgden de sporen die de jongen en zijn vader hadden achtergelaten en vonden hem onderkoeld terug in een kloof. Hij had een ernstig hoofdletsel en verschillende breuken opgelopen als gevolg van zijn val, maar was niet in levensgevaar. Een arts ter plaatse verleende eerste hulp, waarna de jongen met een helikopter naar het ziekenhuis Regina Margherita in Turijn werd gebracht.

Belg verliest zoon (9) uit het oog tijdens off-piste skiën: kind zwaargewond
Foto: Soccorso Alpino