Coronavrees: voorlopig geen hostie op de tong

Print
Coronavrees: voorlopig geen hostie op de tong

Afbeelding: DDL

Roermond -

Om het risico op besmetting met het coronavirus te voorkomen, heeft nu ook de katholieke kerk voorzorgsmaatregelen afgekondigd.

Vanaf zondag kunnen kerkgangers voorlopig niet meer de hostie op de tong ontvangen, wordt aangeraden om elkaar bij de vredeswens halverwege de mis elkaar geen hand te geven en zijn de wijwaterbakjes bij de ingang van de kerk leeg gemaakt.

Lees hier alles over het coronavirus.

De maatregelen gelden voor de hele Nederlandse kerkprovincie en zo lang de virusuitbraak nog niet onder controle is, aldus Matheu Bemelmans, woordvoerder van het bisdom Roermond weten.

De katholieke kerkgemeenschap in de Duitse grensgemeente Gangelt, waar het aantal besmettingen met corona vrijdag verder opliep tot negen, nam donderdag al dezelfde maatregelen. Ook in alle kerken daar zijn inmiddels de wijwaterbakjes geleegd. In de gehele regio Heinsberg ligt het aantal besmettingen inmiddels op 35.

Dit moet je weten over het coronavirus nu het Nederland heeft bereikt:

Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen