Schaatssters eindigen buiten top tien op WK sprint

Print
Schaatssters eindigen buiten top tien op WK sprint

Jutta Leerdam reageert teleurgesteld. Afbeelding: ANP

De Nederlandse schaatssters zijn matig begonnen aan de WK sprint in Hamar. De drie deelnemers van Oranje eindigden op de eerste 500 meter buiten de top tien.

De Japanse Miho Takagi zegevierde met een baanrecord van 37,51 seconden, gevolgd door haar landgenote Nao Kodaira (37,53) en de Oostenrijkse Vanessa Herzog (ook 37,53).

Letitia de Jong, nationaal kampioene op de sprintvierkamp, was de eerste Nederlandse op de elfde plek met een tijd van 38,18. Jorien ter Mors liep ook meteen al een flinke achterstand op met de twaalfde tijd (38,22). Jutta Leerdam, die evenals Ter Mors een slechte start had, kwam niet verder dan de vijftiende tijd (38,30).

Zaterdag staan er weer een 500 en 1000 meter op het programma waarna het eindklassement bekend is. Marianne Timmer (2004) en Ter Mors (2018) behaalden namens Nederland de wereldtitel op de sprintvierkamp voor vrouwen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen