Treinstation Parijs ontruimd na grote brand tijdens optreden rapper

Print
Treinstation Parijs ontruimd na grote brand tijdens optreden rapper

Brandweerlieden aan het werk bij het Parijse station Gare du Lyon. Afbeelding: AD/Reuters

Treinstation Gare du Lyon in Parijs is ontruimd vanwege een grote brand. Dat maakte de Franse politie bekend op Twitter.

Dat maakte de Franse politie bekend op Twitter. Over de oorzaak is nog niets bekend. De vlammen woeden net buiten het station.

Een aantal voertuigen is ten prooi gevallen aan de vlammen. Op beelden is enorm veel rook te zien. Ook staan er veel omstanders te kijken langs de Seine. ,,Vermijd het gebied en laat de hulpdiensten toe om in te grijpen”, adviseert de politie.

Vlammenzee

Volgens de Parijse politie was het vuur aan het begin van de avond ‘onder controle’, maar toch waren nog vlammen zichtbaar. Op enig moment werd de klokkentoren van het monumentale station zelfs aan het oog onttrokken door de rook.

Oorzaak van de vlammenzee zouden een uit protest in brand gestoken scooter en een aantal vuilcontainers zijn. Demonstranten betoogden bij het station tegen een concert van de Congolese artiest Fally Ipupa, die het regime in Congo zou steunen.

De brand sloeg over naar geparkeerde voertuigen, aldus een politiewoordvoerder. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. De betoging tegen het optreden van de rapper was aangekondigd, maar werd verboden.