Takagi wint ook 1000 m op WK sprint, Nederlanders stijgen

Print
Takagi wint ook 1000 m op WK sprint, Nederlanders stijgen

Afbeelding: BSR Agency

Miho Takagi heeft bij de WK sprint in Hamar ook de eerste 1000 meter op haar naam geschreven.

De Japanse schaatsster zegevierde in een baanrecord van 1.13,75. Eerder had de nummer 2 van het WK vorig jaar de 500 meter gewonnen met een tijd van 37,51. Door haar dubbele zege begint Takagi met een flinke voorsprong aan de tweede WK-dag.

Jutta Leerdam eindigde op haar favoriete afstand als tweede. De nieuwe wereldkampioene op de 1000 meter gaf na een rommelige rit 0,78 seconde toe op de ontketende Takagi. Jorien ter Mors reed de derde tijd (1.14,59) en Letitia de Jong eindigde als vierde (1.14,85).

Het Nederlandse trio steeg door deze goede tijden in het klassement na twee afstanden. Op de 500 meter was het drietal buiten de top tien beland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen