Limburger Stef Classens eindigt als tweede in The Voice

Print
Limburger Stef Classens eindigt als tweede in The Voice

Stef Classens in de finale van The Voice of Holland. Afbeelding: ANP

Veulen -

Singer-songwriter Stef Classens (26) uit Veulen heeft vrijdagavond de tweede plaats behaald tijdens de finale van The Voice of Holland. De tiende editie van de talentenjacht is gewonnen door Sophia Kruithof (17) uit Weesp.

Vier finalisten zongen tijdens de show elk een solo en een duet met Jacqueline Govaert, Davina Michelle, Waylon of de Britse Anne-Marie Nicholson. Daarna werd al afscheid genomen van de nummer drie en vier: Emma Boertien (16) en Daphne van Ditshuizen (20). Classens en Sophia Kruithof mochten nog hun eigen single ten gehore brengen. Kruithof kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van het publiek en won daarmee een platencontract.

Aftrap door Classens

Classens trapte de show af met het nummer Someone you loved van Lewis Capaldi. Maar niet nadat te zien was hoe zijn coach Waylon een bezoekje bracht aan Classens’ werk als muziekpedagoog bij de kinderopvang. De kleintjes waren duidelijk onder de indruk van “meneer Waylon” die een duik nam in de ballenbak. Samen met de kinderen zongen Classens en Waylon ‘Olifantje in het bos’.

Limburger Stef Classens eindigt als tweede in The Voice
Stef Classens. Foto: RTL

Direct na zijn eerste optreden in de finale gaf Classens aan dat ‘het fantastisch voelde’. Ali B. zei onder de indruk te zijn. “Je staat hier alsof je al bent gearriveerd.” Anouk: “Ik hoop echt dat je je eigen nummer nog mag laten horen straks.” Ook coach Waylon was in zijn nopjes: “Alles komt uiteindelijk uit. We hebben die hele weg samen afgelegd en ik kan alleen maar trots zijn. Je bent zo compleet, zo’n muzikaal mens.” Ook Classens duet met superster Anne-Marie Nicholson viel in de smaak. De bescheiden Limburger vertelde dat hij zelf al had gehoopt op een duet met haar.

Staande ovatie

Voor zijn eigen, nieuwe liedje Carried away kreeg hij een staande ovatie in The Voice-studio. Classens: “Hier keek ik echt naar uit. Als singer-songwriter mijn eigen liedje mogen brengen.” Hoe hij zijn eigen kansen had ingeschat? “Op nul.” Waylons reactie: “Je kunt beter iets van jezelf doen, dan van iemand anders. En als je het dan zo doet... Dit is af, kan zo op de radio.”

Support van Bjorn en Mieke

Ondanks oproepen op sociale media van onder meer duo Bjorn en Mieke uit Venray en Pruuf mar uit Ysselsteyn om op Classens te stemmen, kwam hij niet verder dan de tweede plaats.

Classens won in 2014 al bij het AVRO-programma De beste singer-songwriter van Nederland. De gehoopte doorbraak als zanger bleef daarna uit.