Vandalen slaan toe in Weert: schakelkast trajectcontrole in brand

Print
Vandalen slaan toe in Weert: schakelkast trajectcontrole in brand

Afbeelding: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag in Weert toegeslagen. Op de Kempenweg (N564) hebben zij de schakelkast bij een trajectcontrole in brand gestoken.

Volgens WeertdeGekste merkten voorbijgangers de brand op en alarmeerden rond de klok van 00.20 uur de hulpdiensten.

De brandweer kwam met een tankautospuit ter plaatse om het vuur te blussen. Er werden smeulende bandenresten aangetroffen. Vermoedelijk hebben de vandalen een autoband om de schakelkast gehangen en deze in brand gestoken. Ook de binnenkant van de schakelkast raakte zwaar beschadigd.

Trajectcontroles

Het Openbaar Ministerie start eind dit jaar met trajectcontroles tegen hardrijders op vier provinciale wegen in Noord- en Midden-Limburg. De systemen hiervoor zijn al aangelegd en worden de komende weken en maanden getest. Ook de trajectcontrole op de N564 in Weert zou later dit jaar geactiveerd worden.

Lees ook: Voet van het gas: eind dit jaar trajectcontrole op vier provinciale wegen in Limburg

De trajectcontroles worden ingezet op wegen waar andere maatregelen niet hebben geholpen om de snelheid terug te dringen. In Limburg zijn vier provinciale wegen voorbereid voor trajectcontroles: De N275 tussen Blerick en Nederweert, de N564 tussen Weert en de Belgische grens, de N277 tussen Ysselsteyn en Zeeland en de N270 tussen Venray en Ysselsteyn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen