Sabrina Stultiens verrast met rentree na anderhalf jaar blessureleed en wint meteen

Print
Sabrina Stultiens verrast met rentree na anderhalf jaar blessureleed en wint meteen

Sabrina Stultiens. Afbeelding: Jeroen Kuit

Meijel -

Sabrina Stultiens heeft zondag haar comeback gemaakt in het peloton. In Brussel - Opwijk pakte de Limburgse meteen de winst. Stultiens stond ruim anderhalf jaar langs de kant vanwege een zware hersenschudding.

„Na de finish kwamen alle emoties eruit na zo’n lange revalidatietijd”, zegt Stultiens, die in een sprint Mariëlle Meijering voorbleef. Zij en haar ploeg CCC-Liv hadden haar rentree in de Belgische wedstrijd van 80 kilometer niet aangekondigd van tevoren. „Het idee ontstond vorige week, na overleg met ploegleider Jeroen Blijlevens. Ik was klaar voor een volgende stap.”

De overwinning van de renster uit Meijel is verrassend, aangezien ze ruim anderhalf jaar geen wedstrijden reed. Door de gevolgen van een val, waarbij ze een hersenschudding opliep, in september 2018, miste ze het WK en kon ze lange tijd überhaupt niet fietsen. De laatste maanden ging het steeds beter en kon ze twee keer op trainingskamp in Spanje.

Brussel-Opwijk is een relatief kleine koers die geen UCI-status heeft, maar dat deert Stultiens niet. „Vandaag was het deelnemersveld misschien niet van het allerhoogste niveau, maar ik ben toch heel blij. Het is een geweldige opsteker.” Haar eerstvolgende koers is de Drentse Acht van Westerveld op 13 maart.

Later meer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen