Agressieve sfeer: scheidsrechter staakt amateurvoetbalduel en laat politie komen

Print
Agressieve sfeer: scheidsrechter staakt amateurvoetbalduel en laat politie komen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heerlen / Hoensbroek / Schimmert -

Het duel tussen Schimmert en Eikenderveld in de vierde klasse B van het amateurvoetbal is zondag twee minuten voor het einde bij de stand 2-1 door arbiter Michael Hoeksma gestaakt. De sfeer werd hem te agressief na twee rode kaarten voor de bezoekers uit Heerlen. Hij liet de politie naar het sportpark komen.

De lezing van de leidsman wordt onderschreven door penningmeester Carlo Wiertz van Schimmert.

Theo Habets, woordvoerder van Eikenderveld: „De rode kaart voor Achraff Saddiki was zonder meer terecht. Hij trapte na, maar daarvoor deed Schimmert-doelman Joery Mulkens dat bij hem. Volgens mij zag Hoeksma dat niet, de trap van Saddiki wél.”

Hoeksma: „Ik heb niet gezien dat de keeper heeft nagetrapt. Ik zag wél dat de speler van Eikenderveld met gestrekt been op de keeper inging.”

Bij Eikenderveld stoorde men zich vooral aan de uitingen inzake afkomst van de spelers. „Niets van gehoord”, zei Hoeksma, die voor de zekerheid toch maar de politie liet opdraven.

„Het kon echt niet wat er allemaal naar de spelers werd geroepen. Als de scheidsrechter het duel had willen hervatten, waren wij niet meer het veld opgegaan”, aldus Habets.