Tableau: horeca, creativiteit én kringloop in één

Print
Tableau: horeca, creativiteit én kringloop in één

Het pand in de Oranje Nassaustraat wordt verbouwd voor de opening van Tableau eind april. Afbeelding: Peter Trompetter

Heerlen / Hoensbroek -

Ze willen een plek creëren die ze missen in het centrum van Heerlen. Puck Adriaens (25) en Zindzi Slegers (24) openen eind april in de Oranje Nassaustraat ‘Tableau’, waar mensen terecht kunnen voor lunch, kunst en tweedehands spullen.

„Wat wij missen in het centrum van Heerlen is een plek waar je lekker kunt blijven hangen”, vertelt Puck. „Of het nou is om bij te praten met een vriend(in), een spelletje te doen of aan je scriptie te werken. In de bieb is het meestal stil en in een restaurant/lunchroom voelen mensen zich misschien opgelaten om een hele middag te blijven zitten.” Wat Puck en Zindzi daarnaast ook missen, en daarmee hopen ze ook andere Heerlenaren, is de combinatie van horeca en retail in één zaak.

Voor de twee vriendinnen, die beiden opgegroeid zijn in Heerlen en er nog steeds graag wonen, is dat laatste een verademing. Ze zijn allebei creatief, chaotisch en stromen vooral vaak over van ideeën. Zindzi: „We werken graag in de horeca, maar doen liever meer dan dat. Hetzelfde geldt voor kunst; we maken onder andere illustraties en zijn graag creatief bezig, maar ook dat moet geen hoofdtaak zijn.”

Galerie

Spannend is het openen van een eigen zaak wel, zeker nu het steeds dichterbij komt, maar dankzij de nuchtere aard van het tweetal hebben ze een realistische kijk op de toekomst. Puck: „Aan elk soort werk zit er wel iets wat niet leuk is. Het is een uitdaging om daar een draai aan te geven. We hebben altijd al willen ondernemen - ja, we zijn jong, maar nu hebben we nog geen huis gekocht of andere verplichtingen. Dat de eigenaar van het pand er invulling aan wil geven en hij ons concept een goed idee vindt, is voor ons een mooie kans.” Naast een plek om te lunchen, waar brownies op de menukaart staan, maar ook eenvoudige dingen zoals een boterham met kaas, bestaat Tableau straks ook uit een galerie. „Hier komen onze eigen illustraties te hangen, maar ook foto’s van een fotografe, kunst van twee kunstenaars en sieraden van twee ontwerpsters. Zij mogen hun eigen stukje inrichten. We geven ze graag een platform, waar ze ook hun kunst kunnen verkopen”, zegt Puck.

Kringloop

Genoeg te eten, bewonderen en kopen, dus. Maar naast de foto’s, kunst en sieraden valt er nog meer te kopen in Tableau, namelijk: alles. Puck en Zindzi kopen alle meubilair, accessoires en andere benodigdheden in kringloopwinkels. „En dat verkopen we weer door. Overal komt een prijsje op, zodat onze gasten alles kunnen overkopen - van de stoel waar ze op zitten tot aan het bestek.” Daar voegt Zindzi lachend aan toe: „Nou ja, bijna alles is te koop. De lampen laten we graag hangen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen