Probleem Ferrari? Italianen verplicht 14 dagen in quarantaine in Vietnam

© BSR Agency

Ferrari, Alpha Tauri én bandenleverancier Pirelli staan mogelijk voor een groot probleem. Vietnam heeft aangekondigd dat mensen die vanuit Italië naar het Aziatische land reizen verplicht veertien dagen in quarantaine moeten.

Redactie

De Grand Prix van Vietnam, de eerste in de Formule 1-historie, staat over vijf weken (5 april) op het programma, twee weken na de GP van Bahrein. Dat zou betekenen dat het personeel van de teams niet terug naar de fabriek of huis in Italië kunnen in verband met de quarantaine-periode.

Het bureau voor toerisme in Vietnam heeft al aangekondigd dat de Grand Prix op 5 april gewoon doorgaat. Andere evenementen in Hanoi zijn afgelast.

Coronavirus

Franz Tost, teambaas van het Italiaanse Alpha Tauri, zei eerder al dat hij het onvoorstelbaar zou vinden als de Formule 1 verdergaat terwijl een of meerdere teams niet mee kunnen doen aan een race. Vanwege het coronavirus werd eerder al de Grand Prix van China afgelast.

Het Formule 1-seizoen gaat volgende week van start in Melbourne. De organisatie en de Formule 1 hebben al aangegeven dat die race door zal gaan, hoewel ook Australië steeds kritischer kijkt naar mensen die afreizen naar het land.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal