Raayland in Venray scoort goed bij natuurkunde

Print
Raayland in Venray scoort goed bij natuurkunde

Raayland scoorde goed bij de Natuurkunde Olympiade. Afbeelding: De Limburger

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck / Venray / Geijsteren -

Het Raayland College in Venray is onlangs op de veertiende plaats geëindigd bij de Nationale Natuurkunde Olympiade. Er deden 169 scholen uit Nederland aan mee.

Alle natuurkundeleerlingen uit 6-vwo (en enkele uit 5-vwo) hebben meegedaan aan de wedstrijd waarin leerlingen uitgedaagd worden om theoretische en praktische vraagstukken rondom natuurkunde op te lossen. Vier leerlingen eindigden bij de beste 10 procent van Nederland en verdienen daarmee een certificaat. Drie van hen, Kosse Elbers, Koen Essers en Thomas van Thiel, gaan door naar de volgende ronde in april, waarvoor 200 leerlingen zijn uitgenodigd, zo heeft de school bekendgemaakt. Van de beste 20 die overblijven, mogen er uiteindelijk vijf naar de Internationale Natuurkunde Olympiade in Litouwen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen