Aimane M’Rabet Eloued: rappe jongen in de aanval van Wilhelmina’08 én Tigers Roermond

Print
Aimane M’Rabet Eloued: rappe jongen in de aanval van Wilhelmina’08 én Tigers Roermond

Aimane M’Rabet Eloued voelt zich zowel in de zaal bij Tigers Roermond als op het veld bij het Weerter Wilhelmina’08 in zijn element. Afbeelding: John Peters

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Roermond -

Aimane M’Rabet Eloued heeft zich ontpopt tot een rappe en behendige aanvaller. Als groentje op het hoogste niveau in de zaal voor Tigers Roermond, op het veld als spits van eersteklasser Wilhelmina’08 in Weert.

De 23-jarige Weertenaar Aimane M’Rabet Eloued speelde in de jeugd jarenlang voor MMC Weert. Toen werd hij gescout door Fortuna Sittard. „Ik heb daar fijne jaren gehad. Met het A1-team werden we kampioen. Ik ben vervolgens doorgeschoven naar Jong Fortuna, maar ben daar na een half jaar gestopt. Ik zag er weinig perspectief meer en ben naar Weert teruggekeerd, even Wilhelmina, daarna MMC.”

Eerste klasse

Twee jaar geleden werd hij opnieuw benaderd door Wilhelmina. „Bijna de hele selectie was dat seizoen nieuw. We waren in het begin iets te wisselvallig om het kampioenschap te pakken. Maar we speelden daarna bij vlagen geweldig aanvallend combinatievoetbal, veroverden een periode en wonnen de beslissende promotiewedstrijd in Valkenswaard. Dit jaar spelen we in de eerste klasse. Ik kan dat niveau prima aan. Ik wil echter graag nog een stapje hoger. Dan moet ik me wel op het veld in de kijker spelen.”

Aimane M’Rabet Eloued: rappe jongen in de aanval van Wilhelmina’08 én Tigers Roermond
Foto: John Peters

De rappe vleugelspits heeft niet alleen snelheid in de benen, maar heeft ook aardige passeer- en kapbewegingen in huis, waarmee hij zijn tegenstander regelmatig dolt. M’Rabet Eloued is het gevaarlijkste wapen in de Wilhelmina-aanval en pikt zijn doelpunten mee.

Debuut

Die technische vaardigheden slijpt hij dit jaar verder bij in de eredivisie van de Nederlandse zaalvoetbalcompetitie. Afgelopen jaar speelde hij in de topklasse voor SGB in Sittard. „Op het Ramadantoernooi in Roermond heeft Tigers (de eredivisionist uit die stad, red.) gevraagd of ik niet bij hen wilde komen spelen. Ik maak dit jaar mijn debuut en dat bevalt me uitstekend. Het voetbal in de kleine ruimte ligt me. Tactisch kan ik wel nog leren.”

Door zijn snelheid en techniek heeft hij z’n plek binnen de selectie snel veroverd. Hij speelt meestal in het eerste blok, knap voor een nieuweling. Hij is balvast en meeverdedigen maakt hij zich rap eigen. Hij is met beslissende treffers al enkele keren belangrijk voor Tigers geweest. M’Rabet Eloued werd tegen regerend kampioen Hovocubo zelfs bijna matchwinnaar (2-2). Hij scoorde beide Roermondse treffers, maar de gasten maakten vijf seconden voor tijd de gelijkmaker.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen