Tornado richt ravage aan in Nashville: 19 doden, veel gewonden en schade

Print
Tornado richt ravage aan in Nashville: 19 doden, veel gewonden en schade

Tornado slaat toe in Nashville. Afbeelding: EPA

Een tornado heeft dinsdag een enorme ravage aangericht in de Amerikaanse stad Nashville in de staat Tennessee. Door het natuurgeweld zijn zeker negentien doden gevallen, meerdere mensen raakten zwaargewond.

Ruim veertig huizen en gebouwen zijn met de grond gelijk maakt. De verwachting is dat de tornado later naar het noorden van Tennessee trekt.

Op sociale media zijn bliksemschichten boven Nashville te zien. Volgens nieuwszender CNN zouden tienduizenden mensen in de stad zonder stroom zitten. De lokale politie maakt ook melding van lekkende gasleidingen en elektriciteitsmasten die zijn omgevallen. Voor getroffen inwoners is een noodopvang geopend.

Verder heeft ook John C. Tune Airport, een vliegveld in het westen van de stad, door de tornado “aanzienlijke schade” opgelopen. Mensen worden geadviseerd tijdelijk weg te blijven bij de luchthaven. Of er vluchten zijn geannuleerd is niet bekendgemaakt.

‘Mijn hart is gebroken’

Actrice Reese Witherspoon betuigt op sociale media haar medeleven aan de slachtoffers. ,,Ik ben voor iedereen aan het bidden die slachtoffer is geworden van de tornado’s. Mijn hart is gebroken. Blijf alsjeblieft veilig.”

Tennessee is een van de veertien Amerikaanse staten die dinsdag naar de stembus gaan voor de Democratische voorverkiezingen. Sommige stembureaus gaan later open dan gepland. Wat de verdere invloed is van het noodweer op de stembusgang is onduidelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen