KPN start met aanbieden snel gigabit-internet voor ruim miljoen klanten

Print
KPN start met aanbieden snel gigabit-internet voor ruim miljoen klanten

Afbeelding: REUTERS

KPN is begonnen met het aanbieden van supersnel glasvezelinternet. Het abonnement is beschikbaar voor 1,2 miljoen Nederlandse adressen door het hele land. Eind dit jaar gaat de uploadsnelheid omhoog.

De downloadsnelheid van aangesloten abonnement is 1Gigabit per seconde, de maximale uploadsnelheid ligt met 500 Mbps op de helft, schrijft het bedrijf in een persbericht. Aan het eind van het jaar moet de maximale uploadsnelheid ook naar 1Gbit/s gaan.

Het abonnement kost 65 euro. Dat is tien euro duurder dan het voorheen duurste glasvezelabonnement. KPN kondigde het abonnement al eerder aan. Het bedrijf zei toen dat klanten met een modem zonder gigabitondersteuning een nieuw exemplaar toegestuurd krijgen.

KPN zegt dat het gigabitnetwerk in sommige delen van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag beschikbaar is. In totaal kunnen 1,2 miljoen huishoudens een gigabitabonnement afsluiten in tientallen gemeentes. KPN noemt daarbij specifiek Baarn, Barneveld, Bilthoven, Culemborg, Doetinchem, Emmeloord, Emmen, Houten, Huizen en Noordwijk, maar in de praktijk zijn dat er meer. De provider wijst klanten op de beschikbaarheidskaart voor meer informatie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen