Kopenhagen

Speelgoedmaker Lego boekt recordomzet: winst van 1,1 miljard euro

Print
Speelgoedmaker Lego boekt recordomzet: winst van 1,1 miljard euro

In Amsterdam opende Lego recent een zogeheten flagshipstore. Afbeelding: ANP

Lego boekte vorig jaar een recordomzet. Dat maakte Thomas Kirk Kristiansen, de kersverse bestuursvoorzitter van Lego en achterkleinzoon van de oprichter Ole Kirk Christiansen, woensdag bekend.

De omzet van Lego steeg met 6 procent naar omgerekend 5,2 miljard euro. Europa’s grootste speelgoedmaker zag de winst met 3 procent toenemen tot 1,1 miljard euro. De groei is te danken aan hogere verkoopcijfers in West-Europa en Noord- en Zuid-Amerika. In China was sprake van een „sterke groei” van meer dan 10 procent.

Lego verwacht dat de groei dit jaar wereldwijd niet boven de 10 procent uitkomt. China is voor Lego de voornaamste groeimarkt. Het bedrijf heeft in het land 140 winkels en is van plan het winkelbestand dit jaar met nog eens tachtig filialen uit te breiden. Over de gevolgen van de uitbraak van het nieuwe coronavirus deed Lego geen mededelingen.

Speelgoedmaker Lego boekt recordomzet: winst van 1,1 miljard euro
’s werelds eerste Lego-auto, een Bugatti-replica. Foto: EPA

Thomas Kirk Kristiansen is de opvolger van Jorgen Vig Knudstrop, waardoor nu weer een familielid van de oprichters formeel aan het roer staat van de onderneming. Kudstrop hielp het bedrijf vanaf 2010 aan stormachtige groei na tegenvallende jaren. Ook werd Lego onder zijn leiding het winstgevendste speelgoedmerk ter wereld.

Speelgoedmaker Lego boekt recordomzet: winst van 1,1 miljard euro
In de Amsterdamse flagshipstore zijn ook legovarianten te zien van de Hollandse meesters. Foto: ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen