Dierbaar

Alpaca Bickel uit Sweikhuizen gaat meedoen aan zijn eerste show

Print
Alpaca Bickel uit Sweikhuizen gaat meedoen aan zijn eerste show

Afbeelding: Juul van den Brink

Sweikhuizen -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Alpaca Bickel uit Sweikhuizen en zijn bijzondere vacht.

Alpaca Bickel uit Sweikhuizen gaat meedoen aan zijn eerste show
Foto: Juul van den Brink

Hoewel er op het terrein van Twan van Heeswijck uit Sweikhuizen meerdere alpaca’s rondlopen, heeft Bickel een speciaal plekje in zijn hart. „Het is letterlijk een echte bikkel. Dat liet hij al zien toen hij afgelopen zomer geboren werd. De buurvrouw zag hem door de wei huppelen en vroeg; ‘Goh, is er weer een nieuwe geboren?’ ‘Jazeker’, antwoordde ik. ‘En wat voor eentje: zijn moeder moet nog bevallen van de nageboorte!’”

Meestal rent een alpaca zo’n twee uur na zijn geboorte rond, maar Bickel had wat meer haast. Inmiddels is ie uitgegroeid tot een grote, stevige jongen met een bijzondere kleur: ‘roze grey’. „Dat is een nieuwe tint in de alpacawereld en houdt in dat hij waarschijnlijk helemaal grijs kleurt als hij geschoren is. In combinatie met zijn witte snoet denk ik dat daarom dat Bickel hoog gaat scoren tijdens de alpacashow morgen. Daar is een van mijn alpacadames al eerder uitgeroepen tot kampioen vanwege haar mooie vacht. Binnenkort mag Bickel trouwens ook voor het eerst mee wandelen. Dat is vrij vroeg voor zijn leeftijd. Maar goed, dit is niet zomaar een alpaca… Bickel is één van mijn toppertjes!”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →