Tomorrowland Winter in Franse Alpen geannuleerd om coronavirus

© GvA/RR

Het muziekfestival Tomorrowland Winter in het Franse skioord Alpe d’Huez wordt afgeblazen, meldt de organisatie op haar website.

Redactie

De Franse autoriteiten hebben de beslissing genomen om het festival, dat van 14 tot en met 21 maart zou plaatsvinden, te annuleren in verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

De regering van Frankrijk wil dat festivals waar grote groepen mensen van verschillende nationaliteiten bijeenkomen hun evenement afblazen in verband met eventueel besmettingsgevaar. Er werden door de organisatie 25.000 bezoekers verwacht. Op het festival zouden artiesten als Armin van Buuren, Martin Garrix, Steve Aoki en Dimitri Vegas & Like Mike optreden.

De organisatie van Tomorrowland Winter neemt contact op met mensen die al een kaartje voor het festival hebben gekocht. De wintereditie van het beroemde dancefestival gaat dus niet door, maar het skioord zelf blijft voorlopig wel gewoon open. Sommige festivalgasten kregen bij hun ticket ook meteen een skipas, die dus nog wel gebruikt kan worden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal