Medewerker Universiteit Maastricht besmet met coronavirus

Print
Medewerker Universiteit Maastricht besmet met coronavirus

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

Een medewerker van de Universiteit Maastricht is besmet met het coronavirus. De persoon woont over de grens in Duitsland en blijft voorlopig thuis. De universiteit verwacht niet dat de medewerker iemand in Maastricht heeft besmet.

De medewerker is vorige week op aswoensdag op de universiteit geweest en was toen vrij van klachten en symptomen. Die dag is er contact geweest met drie collega’s. Studenten waren die dag afwezig. De drie collega’s hebben geen klachten. Volgens de GGD is de kans dat zij besmet zijn erg klein. Ze worden niet gemonitord door de GGD en kunnen gewoon blijven werken. Op verzoek van de UM werken ze voorlopig thuis.

Lees verder onder de video.

Eerste coronabesmetting in Limburg. Video: De Limburger

Volgens het UM-bestuur heeft de bewuste medewerker van de faculteit Science and Engineering zeer verantwoord gehandeld door zich in Duitsland te laten testen en veiligheidshalve thuis te blijven. De persoon was namelijk in contact geweest met mogelijk besmette personen in Duitsland en hield er rekening mee zelf besmet te zijn. Omdat de medewerker in Duitsland woont, telt dit besmettingsgeval daar en niet in Nederland mee.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee