Podcast: Ruth (81) en Andreas (78) uit Stein botsten tegen de brug en werden hand in hand opgebaard

Print
Born / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Andreas en Ruth van de Poel (slachtoffers 2 en 3) uit Stein rijden op maandag 15 januari 2018 naar de garage. Op de terugweg botsen zij tegen de reling van de spoorbrug in Born. Ruth is op slag dood. Andreas is zwaargewond, maar leeft nog. Hij voelt zich schuldig, vertellen zijn kinderen aan De Limburger in het kader van Project 46. Tegen hun vader zeggen ze dat hij de pijn niet hoeft te dragen. Drie dagen later sterft Andreas. Hand in hand wordt het echtpaar opgebaard. Luister hier hoe de vier kinderen het ongeluk van hun ouders hebben beleefd en welk nummer hun kleinzoon Pablo over de situatie maakte:

Over dit project

Podcast: Ruth (81) en Andreas (78) uit Stein botsten tegen de brug en werden hand in hand opgebaard
Rik van Hulst en Judith Janssen

Elke dag sterft iemand in het verkeer, maar dat is zelden groot nieuws. Ook niet in Limburg. In 2018 kwamen hier 46 mensen om het leven. Wie waren deze mensen? Wat gebeurde die fatale dag? Welke impact had hun plotselinge dood op de nabestaanden? Onze journalisten Rik van Hulst en Judith Janssen deden maanden onderzoek en gingen op zoek naar de persoonlijke verhalen.

>Luister en bekijk alle verhalen van Project 46

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu