Landgraaf wil medewerkers in elektrische auto krijgen

Print
Landgraaf wil medewerkers in elektrische auto krijgen

Wethouder Freed Janssen van Landgraaf bij een e-car, waarvan de gemeente het gebruik wil stimuleren. Afbeelding: gemeente Landgraaf

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Landgraaf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De gemeente stimuleert de inwoners om duurzamer te leven door allerlei initiatieven aan te bieden.

Het gemeentebestuur wil ook zelf het goede voorbeeld geven, bijvoorbeeld door het energiezuinig maken van de eigen gebouwen. Verder is de afdeling Toezicht en Handhaving overgestapt op elektrische auto’s. Door samenwerking met programmabureau Zuid Limburg Bereikbaar biedt de gemeente nu ook ambtenaren de mogelijkheid om kennis te maken met elektrische auto’s.

Met het terugdringen van het autogebruik onder de medewerkers wil de gemeente de parkeerdruk rondom het Burgerhoes verlichten. Het verbetert ook de bereikbaarheid van het winkelcentrum Op de Kamp.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen