Roda heeft meerdere opties als interim-coach

Edwin Hermans. © De Limburger/Rob Oostwegel

Roda JC heeft meerdere kandidaten gepolst als interim-coach tot het einde van het seizoen. Oud-profs Edwin Hermans en John van Loen hebben beiden wel oren naar een tijdelijke functie in Kerkrade.

Jimmy Leenders

De twee coaches zeggen allebei gevraagd te zijn of ze eventueel bereid zouden zijn om in te stappen. Roda moet noodgedwongen op zoek naar een nieuwe tijdelijke hoofdcoach omdat Maurice Verberne, die op dit moment als interim voor de groep staat, het seizoen niet mag afmaken. Verberne beschikt niet over het hoogste diploma en moet dus worden geflankeerd door een coach die wel over de juiste papieren beschikt. Zondagmiddag (14:30 uur) zit hij tegen zijn voormalige werkgever NAC voor de laatste keer als eindverantwoordelijke op de bank. Verberne begon het seizoen bij Roda JC als assistent-coach, maar werd doorgeschoven als tijdelijke hoofdtrainer na het ontslag van Jean-Paul de Jong, begin februari.

Connectie

Edwin Hermans en John van Loen hebben allebei een connectie met Roda JC. Hermans, die als voetballer uitkwam voor onder meer Fortuna Sittard, MVV en De Graafschap, is op dit moment trainer van de Maastrichtse amateurclub RKSV Heer, waar hij aan het einde van het seizoen vertrekt. Met Roda’s nieuwe technisch directeur Jeffrey van As speelde hij samen bij MVV. Bij die club was hij later ook assistent-coach samen met Maurice Verberne. John van Loen heeft een verleden in Kerkrade. Eind jaren tachtig kwam hij twee seizoenen als speler uit voor de Kerkraadse club.

Technisch directeur Jeffrey van As wil voorlopig niet op namen ingaan. Hij is van plan om niet lang na de ‘laatste’ wedstrijd van Verberne bekend te maken wie de coach wordt die het seizoen in Kerkrade afmaakt. „We zijn nu druk bezig om alles te regelen. Ik hoop snel met een naam te kunnen komen.”

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal