Weinstein van ziekenhuis naar gevangenis

Print
Weinstein van ziekenhuis naar gevangenis

De voormalige Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein wordt vanuit een ziekenhuis naar een gevangenis gebracht. Afbeelding: EPA

De voormalige Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein wordt donderdag vanuit een ziekenhuis naar een gevangenis gebracht. Dat heeft zijn zegsman bekendgemaakt. Weinstein is schuldig bevonden aan verkrachting en seksueel misbruik.

Weinstein werd na de bijeenkomst waar hij schuldig werd bevonden onwel. De 67-jarige Weinstein klaagde over pijn op de borst en bleek een te hoge bloeddruk te hebben. Hij was op weg naar de gevangenis op Rikers Island in afwachting van zijn strafeis die op 11 maart wordt bekendgemaakt, maar ging in plaats daarvan naar het Bellevue-ziekenhuis dat een afdeling heeft waar gevangenen kunnen worden verzorgd.

Eind februari werd Weinstein schuldig bevonden aan aanranding en verkrachting. De filmproducent riskeert 25 jaar celstraf. Weinstein werd vrijgesproken op de meest ernstige aanklacht: roofzuchtig seksuele mishandeling. Het gaat daarbij om verkrachting met een reeks verzwarende omstandigheden waar in New York levenslange celstraf op staat. De gevallen producent stelt zelf enkel seks met wederzijdse instemming te hebben gehad.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →