Man (86) in Rotterdam overleden aan infectie coronavirus

© ANP

In Nederland is voor het eerst iemand overleden die besmet was met het nieuwe coronavirus. Een 86-jarige man die was opgenomen in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is vrijdag gestorven, meldt het RIVM.

Redactie

Dat meldt het RIVM. De besmettingsbron van deze patiënt is tot nu toe onbekend.

De besmettingsbron van deze patiënt is tot nu toe onbekend. Zelfs is niet duidelijk of de man misschien nog recent in Italië is geweest.

Het RIVM zegt dat hij is overleden „aan de gevolgen van een infectie met het nieuwe coronavirus”. Nadat duidelijk was geworden dat de patiënt de daaraan gerelateerde ziekte COVID-19 had, is hij in isolatie verzorgd.

Lees hier al het nieuws rondom het coronavirus.

Het ziekenhuis en de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst hebben de contacten van de patiënt, zowel bezoekers als verzorgers, in kaart gebracht en gaan na of zij klachten hebben. Alle contacten van de patiënten die verkoudheidsklachten of koorts hebben, is gevraagd om thuis te blijven. Zo nodig worden zij getest”, aldus het RIVM.

Volgens de gemeente Hoeksche Waard zijn daar twee huisartsen die met de man contact hadden nu thuis. Ze werken niet. Voor de rest van de Hoeksche Waard gelden geen bijzondere aanvullende adviezen.

Minister

Minister Bruins (Medische Zorg) heeft de nabestaanden van de man kracht en sterkte toegewenst. „Mijn gedachten zijn bij de familie, vrienden en dierbaren”, aldus Bruins in een tweet.

Burgemeester Jan-Pieter Lokker van de Hoeksche Waard liet in een verklaring weten dat hij meeleeft mee met de partner van de overleden man en de overige nabestaanden.

Genezen

Wereldwijd is het aantal geregistreerde besmettingen gestegen tot 98.420. Het aantal doden staat op 3385. Ruim 55.600 mensen verspreid over de wereld zijn genezen verklaard.

Donderdag maakte het RIVM bekend dat er in totaal 82 mensen in Nederland het virus hebben opgelopen. 69 van hen hebben het virus in het buitenland opgedaan of doordat ze in aanraking kwamen met al bekende gevallen, zegt het RIVM. Van de anderen is dat nog onduidelijk.

In Limburg zijn zeven mensen besmet met het virus.

Lees ook: Zes nieuwe coronapatiënten in Limburg