Roda begint vierde periode met kansloze nederlaag bij NAC

Print
Roda begint vierde periode met kansloze nederlaag bij NAC

Roda-doelman Novakovic kan de 1-0 van NAC bij een strafschop van Jan Paul van Hecke net niet voorkomen. Afbeelding: Pro Shots

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC is de vierde en laatste periode van het seizoen in de eerste divisie begonnen met een ruime nederlaag. Op bezoek bij NAC Breda werd de ploeg van interim-coach Maurice Verberne met 4-1 afgeschoten.

Voor Verberne was het meteen zijn laatste duel als tijdelijke trainer van Roda JC. Maandag wordt René Trost gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach en keert Verberne terug in zijn rol als assistent. Aan Trost de taak om Roda in de laatste negen wedstrijden naar het einde van het verloren seizoen te loodsen.

Revanche

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk wat Roda te wachten stond in Breda. NAC, gebrand op revanche na de pijnlijke 7-1 nederlaag in de halve finale van de beker tegen Feyenoord, stormde direct naar voren. Roda beperkte zich tot tegenhouden, maar hield dat nog geen kwartier vol.

Na twaalf minuten vloerde Cotán in het strafschopgebied zijn tegenstander: strafschop. Doelman Novakovic dook nog naar de goede hoek, maar zag Van Hecke toch juichend weglopen: 1-0. NAC bleef aandringen en kwam na iets meer dan een half uur dan ook verdiend op 2-0. Een eerste poging van Boussaid werd nog gered door de doelman, in de rebound kopte Stokkers wel raak.

Illusies

Na rust ging NAC vrolijk verder waar het gebleven was, tot Roda na tien minuten plotseling een teken van leven gaf. Ugbo werd neergelegd in het strafschopgebied, Alberg schoot vanaf elf meter onberispelijk binnen: 2-1. Heel even leek de thuisploeg nerveus te raken van die aansluitingstreffer en kreeg Roda ietsjes meer aandeel in het spel. Een kwartier voor tijd maakte de ploeg uit Breda echter een einde aan alle Kerkraadse illusies. Van Anholt en El Allouchi schoten een minuut na elkaar allebei fraai raak van afstand: 4-1.

In de resterende minuten had de score nog verder op kunnen lopen, maar schoten van NAC misten precisie of werden gekeerd door Novakovic.

Roda begint vierde periode met kansloze nederlaag bij NAC
Finn Stokkers glipt langs Roda-verdediger Daryl Werker. Foto: Pro Shots
Roda begint vierde periode met kansloze nederlaag bij NAC
Roda-spits Ugbo in duel met Thom Haye. Foto: Pro Shots

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #29. Video: De Limburger