BAL pakt strohalm met dik verdiende zege

Print
BAL pakt strohalm met dik verdiende zege

Afbeelding: iStock

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De play-offs zijn nog steeds binnen bereik van Basketball Academie Limburg. In een fantastische wedstrijd en voor een swingende coulisse wonnen de Weertenaren met 76-73 van naaste concurrent Suns Den Helder.

De jonge BAL-garde had zich uitstekend hersteld van de twee pijnlijke eenpuntsnederlagen van de afgelopen week tegen Apollo en Aris. Met ouderwetse bravoure en zelfvertrouwen hielden de ‘mannen’ van de Academie de ploeg uit de kop van Noord-Holland steeds op afstand.

In het derde kwart waren Trey Burch Manning (16 punten), Sander Hollanders (15 punten) en Roel Aarts (13) van grote waarde en sloegen de Limburgers een gat van 14 punten. BAL ging met een geruststellende voorsprong de laatste minuten in maar Den Helder knokte zich terug tot 3 punten en werd het nog immens spannend in Boshoven. In de slotseconden gierden de zenuwen door de hal, ging het spel in sneltreinvaart heen en weer maar was het toch BAL dat de winst over de streep trok.

Coach Varagic stond met gemengde gevoelens na afloop te genieten van de winst. ,,Dik tevreden met deze winst. De ploeg heeft karakter en veerkracht getoond.” Maar hij baalde ook. ,,Het was een van de laatste wedstrijden van onze center Roel Aarts en dat is een forse tegenvaller. Hij wordt geopereerd aan zijn elleboog en we zijn hem de komende beslissende weken kwijt.”