Enorm verkeersongeval in Syrië: 32 doden en 77 gewonden

Print
Enorm verkeersongeval in Syrië: 32 doden en 77 gewonden

Afbeelding: AFP

Zeker 32 mensen zijn zaterdag om het leven gekomen door een verkeersongeval in Syrië. Bij het ongeluk op de snelweg van Homs naar Damascus waren een tankwagen, twee passagiersbussen en andere voertuigen betrokken. Dat meldt het Syrische staatspersbureau SANA. 77 mensen raakten gewond.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Mohammad Khaled al-Rahmoun werd het ongeluk veroorzaakt door een defect in de remmen van de tankwagen, waardoor de bestuurder de controle over de vrachtwagen verloor en met twee bussen met Irakezen en vijftien personenauto’s in botsing kwam.

Onder de slachtoffers zouden zich Iraakse sjiitische pelgrims bevinden die heilige plekken vlakbij Damascus bezochten. Ondanks de burgeroorlog die in Syrië woedt blijven sjiieten deze plekken bezoeken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →