Beeldende kunst

Bonnefantenmuseum Maastricht koopt middeleeuws kunstwerk Van Steffeswert op Tefaf

Print
Bonnefantenmuseum Maastricht koopt middeleeuws kunstwerk Van Steffeswert op Tefaf

Het houtsculptuur van Jan van Steffeswert. Afbeelding: Blumka Gallery

Maastricht / Itteren -

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft een middeleeuws beeld gekocht op Tefaf. Het gaat om een houten sculptuur dat gemaakt is door de Maastrichtse kunstenaar Jan van Steffeswert (1460 - 1530).

Het circa 18 centimeter hoge houtsnijwerk wordt door de New Yorkse Blumka Gallery op Tefaf aangeboden en is na inspectie van oud-Bonnefanten conservator Peter te Poel - de autoriteit op het gebied van middeleeuws houtsnijwerk - herontdekt als een echte Van Steffeswert.

Lees ook: Vergaderen in he­­t Tefaf-gangpad: ‘Geld van onze leden zetten wij via kunst om in geluk’

Het museum bezit al dertien andere werken van Jan van Steffeswert en heeft daarmee de grootste collectie in Nederland. De prijs van het beeld is niet bekendgemaakt. Om de aankoop snel te kunnen doen, schakelde museumdirecteur Stijn Huijts de Vereniging Rembrandt in, die tijdens Tefaf via een versnelde ‘gangpadprocedure’ musea financieel te hulp kunnen schieten. Fusien Bijl de Vroe directeur Vereniging Rembrandt: „Sinds 2011 hebben wij via gangpadvergaderingen op Tefaf nu al twaalf voor de Collectie Nederland onmisbare aanwinsten helpen mogelijk maken.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen