Tefaf

‘Kunstbeurs Tefaf minder druk, maar handelaren doen goede zaken’

Print
‘Kunstbeurs Tefaf minder druk, maar handelaren doen goede zaken’

Een van de topstukken van Tefaf, ‘Boerin voor een boerderij’ van Vincent van Gogh. Afbeelding: Harry Heuts Photography

Maastricht / Itteren -

Vanwege het Corona-virus is het minder druk op kunstbeurs Tefaf in Maastricht. Noteerde de prestigieuze beurs vorig jaar 12.500 bezoekers op de eerste twee dagen, waren dat er dit jaar 10.000, zo meldt een woordvoerder van Tefaf zaterdag.

Vanwege de wereldwijde uitbraak van Corona durfde de organisatie geen voorspelling te doen over de te verwachte drukte op de kunstbeurs. Duidelijk is dat er minder handelaren, museumdirecteuren en kunstverzamelaars uit met name de Verenigde Staten, Italië en Zwitserland naar Maastricht zijn gereisd.

Ondanks dat het minder druk is qua bezoekers, doen handelaren goede zaken, meldt de Tefaf-woordvoerder. Net als voorgaande edities, heeft de kunstbeurs ook dit jaar enkele topstukken in aanbieding zoals twee schilderijen van Van Gogh, een doek van Degas en meerdere kunstvoorwerpen die decennia in koninklijke of adellijke collecties hoorden. Zo biedt de Londense Weiss Gallery bijvoorbeeld een herontdekt schilderij van oude meester - Bartholomeus Spranger - aan voor zo’n vijf miljoen euro dat in de 16e eeuw gemaakt is voor keizer Rudolf II.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →