Coronapatiënt Zuyderlandziekenhuis overleden

Het Zuyderlandziekenhuis in Sittard-Geleen. © ANP

Twee patiënten zijn zondag aan het nieuwe coronavirus overleden. Beiden hadden ernstige medische problemen. Het gaat om een 82-jarige man die opgenomen was in het Zuyderlandziekenhuis in Sittard-Geleen en een 86-jarige man die opgenomen was in het Bernhoven Ziekenhuis in Uden.

Redactie

Wat de besmettingsbron van deze patiënten is, wordt nog onderzocht.

Lees hier alles rondom het coronavirus.

Het RIVM heeft verder bekendgemaakt dat er 77 nieuwe patiënten bij zijn gekomen. Dat maakt dat er in totaal 265 positief geteste patiënten zijn in Nederland. Drie daarvan zijn overleden. De twee overledenen van zondag hadden ernstige onderliggende medische problemen.

Noord-Italië

Van de 265 patiënten zijn er 144 in het buitenland geweest. Het merendeel van deze patiënten, 131, is in Noord- Italië geweest. Hiernaast zijn 74 mensen besmet geraakt via een gediagnosticeerde patiënt. Van 47 mensen is nog niet duidelijk hoe zij besmet zijn geraakt. Hoeveel nieuwe besmettingen afkomstig zijn uit Noord-Brabant volgt nog.

Het grootste deel van de patiënten verblijft in thuisisolatie. Er zijn 36 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Ook voor alle nieuwe patiënten starten de GGD