Politie toont herkenbare beelden van man die ongevraagd geslachtsdeel liet zien in trein

Print
Politie toont herkenbare beelden van man die ongevraagd geslachtsdeel liet zien in trein

In de zoektocht naar een man die eind vorig jaar in een trein zijn geslachtsdeel heeft laten zien aan een vrouw heeft de politie herkenbare beelden online gezet. Afbeelding: ANP/POLITIE

In de zoektocht naar een man die eind vorig jaar in een trein zijn geslachtsdeel heeft laten zien aan een vrouw, heeft de politie zondag beelden online gezet waarop hij te herkennen is.

Vorige week werd hij op de beelden nog onherkenbaar vertoond en kreeg de man de kans zichzelf te melden. Dat deed hij niet.

Het slachtoffer stapte op 8 december 2019 op de trein in Amsterdam Zuid. Ze had de verdachte al eerder gezien op de roltrap, waar hij naast haar kwam staan. Ook in de trein zocht hij haar op, door vlakbij haar te komen zitten. Niet veel later kwam hij tegenover haar zitten en probeerde hij de aandacht te trekken van het slachtoffer.

Filmen

De vrouw voelde zich hierdoor ongemakkelijk en probeerde hem te negeren. Wel besloot ze hem te filmen met haar telefoon. Toen ze uiteindelijk zijn kant op keek, had de verdachte zijn geslachtsdeel in zijn hand. Na aandringen van de vrouw ging hij uiteindelijk ergens anders zitten. Toen ze vervolgens weg wilde lopen en langs de man liep, kreeg zij nog een klap op haar billen.

Vorige week werden de beelden van de man al onherkenbaar getoond en gaf de politie hem een week de tijd zich te melden. Nu hij dat niet heeft gedaan, publiceert de politie beelden waarop de verdachte herkenbaar in beeld is.