Reisadvies naar Noord-Italië aangepast: code rood

Print
Reisadvies naar Noord-Italië aangepast: code rood

Het reisadvies voor Italië, voor het noorden geldt een negatief reisadvies. Afbeelding: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar een deel van Noord-Italië aangepast. In enkele provincies geldt nu code rood; ‘niet reizen’. Dit nadat de regering van Italië delen van het land op slot heeft gegooid.

Vertrek uit deze provincies is mogelijk voor buitenlandse toeristen, zegt het ministerie. Nederlandse reizigers die zich in de provincies bevinden worden aangeraden te vertrekken met de bestaande mogelijkheden (met de trein, bus, over de weg, vliegverkeer), in lijn met aanwijzingen van de Italiaanse autoriteiten.

Lees hier alle actuele nieuws over het coronavirus

De Italiaanse overheid heeft besloten Lombardije en enkele daaraan grenzende regio’s van de buitenwereld af te sluiten, zoals eerder gebeurde in de Chinese provincie waar het virus uitbrak. Die drastische maatregel moet verdere verspreiding van het coronavirus in Europa voorkomen.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

De ingreep, die zaterdagnacht door de Italiaanse premier Conte werd bevestigd, komt nadat er in het afgelopen etmaal ruim 1100 nieuwe coronagevallen bij zijn gekomen in Italië. Inmiddels staat het aantal besmettingen op meer dan 5800, het hoogste aantal na China en Zuid-Korea. Er zijn al 233 Italianen aan het virus overleden.

Lees ook: LIVE | Twee nieuwe doden en 77 nieuwe besmettingen in Nederland

In het decreet staat dat het alleen nog mogelijk is om met uitdrukkelijke toestemming de regio Lombardije en veertien provincies in drie aangrenzende regio’s in- en uit te reizen. Ook de stad Milaan valt onder regio Lombardije. In die regio wonen ruim 10 miljoen mensen. In totaal gelden de quarantainemaatregelen voor zo’n 16 miljoen mensen, een kwart van de Italiaanse bevolking.