Seuntjens leidt De Graafschap naar verdiende zege op rivaal

Print
Seuntjens leidt De Graafschap naar verdiende zege op rivaal

Feest bij de supporters van De Graafschap na de openingstreffer van Seuntjens. Afbeelding: BSR Agency

Ralf Seuntjens was zondagmiddag de grote man bij de Graafschap in het duel met Go Ahead Eagles. De ex-speler van VVV scoorde en verzorgde ook een assist.

De Graafschap gaf daarmee een vervolg aan een goede serie in de eerste divisie. De Doetinchemse club was in de oostelijke clash, na een bloedstollende slotfase, met 1-2 te sterk voor de rivaal uit Deventer.

Met de zege verstevigde De Graafschap zijn directe promotieplek. De ploeg van trainer Mike Snoei vergrootte de voorsprong op achtervolger FC Volendam weer naar zeven punten en voerde tegelijkertijd de druk op koploper SC Cambuur op. De club uit Leeuwarden heeft één punt meer, maar komt maandagavond nog in actie bij Jong AZ.

Giannis Mystakidis maakte zijn basisdebuut bij De Graafschap. De Griekse aanvaller begon als linksbuiten. Stef Nijland begon daarmee op de bank. Ted van de Pavert, vorige week tegen Jong AZ (5-1 zege) vanwege ziekte bankzitter, keerde terug in de basis. Hij nam in het hart van de defensie de plek van Victor van den Bogert weer in. Mohamed Hamdaoui (ex-Go Ahead) ontbrak vanwege een schorsing.

Bij Go Ahead kreeg Boyd Lucassen zijn eerste basisplek. De verdediger uit het Achterhoekse Kilder startte als rechtsback. Ook ex-Superboer Alexander Bannink verscheen aan de aftrap.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #29. Video: De Limburger