Griepvirus treft voetbalelftal, club kan niet spelen

Print
Griepvirus treft voetbalelftal, club kan niet spelen

Foto ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven -

Dat een amateurvoetbalduel wordt afgelast komt regelmatig voor, dat een duel geen doorgang vindt omdat er te weinig spelers beschikbaar zijn, zal minder vaak gebeuren.

Toch kon de wedstrijd tussen Voerendaal en RKTSV, in de vierde klasse B, zondagmiddag geen doorgang omdat de Kerkraadse club geen representatief team op de been kon brengen.

Woordvoerder Ton Debast van RKTSV: „We hadden te maken met blessures en ziekte. De blessures waren nog wel op te vangen. Toen zich echter de ene na de andere speler met griep afmeldde, konden we dit niet meer oplossen. Ja, aanvullen met spelers van het derde of vierde team was wel mogelijk, maar dan kreeg je een soort recreatieteam. En dat is toch ook niet de bedoeling. We hebben de KNVB hierover zaterdagmiddag al per mail geïnformeerd en onze beslissing duidelijk onderbouwd. We hopen dan ook dat de bond er begrip voor kan opbrengen. Helaas, dit was voor ons gewoon overmacht.”