Organisatie: ‘Amstel Gold Race gaat vooralsnog gewoon door’

Print
Organisatie: ‘Amstel Gold Race gaat vooralsnog gewoon door’

De finish van de Amstel Gold Race in Vilt. Afbeelding: Johannes Timmermans

Vilt / Maastricht / Itteren -

Het coronavirus houdt ook de organisatie van de Amstel Gold Race, ’s lands grootste wielerklassieker, in zijn greep. Vooralsnog gaat de wedstrijd over ruim een maand gewoon door. „We houden de situatie nauwlettend in de gaten.”

Dat laat de organisatie weten naar aanleiding van het coronavirus. „De Amstel Gold Race gaat op dit moment gewoon door zoals gepland. Samen met alle betrokken partijen houden we de situatie nauwlettend in de gaten, waar de veiligheid en gezondheid van iedereen die daar werkzaam is, de sporters en bezoekers altijd voorop staat.” Eerder deze week werden alle profwedstrijden in Italië afgelast vanwege het coronavirus. Parijs-Nice ging zondag wel gewoon van start.

Lees hier alle ontwikkelingen rondom het coronavirus

De internationale wielerunie publiceerde vorige week een brief met daarin maatregelen voor organisaties. Een daarvan is dat er ruimte tussen publiek en renners in de start- en finishzones wordt gecreëerd. Of dat kan inhouden dat er op zondag 19 april geen toeschouwers worden toegelaten op het Vrijthof in Maastricht, op de Cauberg in Valkenburg en bij de finish in Vilt wil de organisatie niet zeggen. „Wij kennen de inhoud van de UCI brief en uiteraard nemen wij dit mee in onze voorbereiding.”

4 vragen: Dit moet je weten over het coronavirus nu het Nederland heeft bereikt. Video: De Limburger